Пилотът на Ферари Себастиан Фетел е доволен от втората стартова позиция за утрешното Гран при на Белгия от календара на Формула 1. Германецът не успя да се пребори с британския пилот на Мерцедес Люис Хамилтън за полпозишъна на пистата "Спа", но въпреки това заяви, че "сребърните стрели" има защо да се притесняват от състезателното темпо на болидите на СкудериятаСе.

„Направих най-добрия си опит от началото на уикенда и то в точния момент. Още след първия завой на последната квалификационна обиколка разбрах, че ще успея да съм доста бърз", коментира Фетел след квалификацията.

 "Предницата реагираше на всяко мое движение, което ми даде нужната увереност и е задължително на тази писта. Взех всичко от болида и явно второто място бе максимумът. Благодаря и на Кими, който ми помогна изтегляйки ме на правата. Утре трябва да си свърша работата и да зарадвам феновете. Има защо от Мерцедес да се притесняват от състезателното ни темпо", допълни германецът, който е лидер в генералното класиране при пилотите.

 Резултати, програма и класиране във Формула 1