Пилотът на Ред Бул Себастиан Фетел се оплака от гумите на Пирели. Според него те са основната причина да остане без шанс за първото място в Гран при на Австралия.

“Знаехме, че от Пирели са разработили гумите така, че да абразират по-бързо, но тепмото на деградация ни изненада неприятно. Явно е, че не бяхме съобразили колата с тях. Сега вече имаме база за сравнение и няма да допуснем същата грешка”, коментира Фетел.

Според него голяма част от изоставането му спрямо победителят от Австралия Кими Райконен се е дължала именно на трите спирания в бокса. За сравнение Ледения мина само два пъти през питстопа.

“Не съм привърженик на толкова бързо деградиращите гуми. От Пирели налагат този стандарт в последните 2 години, но аз не го одобрявам. Така не можеш да изстискаш максимума от колата, защото винаги трябва да имаш едно на ум за гумите. В квалификациите правим по една-две бързи обиколки, но в състезанията караме под възможностите на колата, за да не се налага да влизаме често в бокса, а това пречи на чисто пилотската битка”, допълни Фетел.