Германският пилот на Ферари Себастиан Фетел заяви, че не намира вина в събе си за инцидента с победителя Люис Хамилтън от Мерцедес още в първата обиколка на Гран при на Италия от календара на Формула 1. Фетел стартира втори зад съотборника си Кими Райконен и се опита да го изпревари, но в борбата се намеси и Хамилтън, за да се стигна до инцидента, който стюардите оставиха без последствия.

"Исках да мина, за да атакувам Кими след завоя, но Люис не ми остави никакво място. Аз се оказах този, който няма къде да отиде, така че се закачихме и се завъртях", коментира германецът случката в първите завои на "Монца".

"Не ми допада как се месят във всеки дребен детайл. Ние сме големи мъже, а не малки момиченца. Състезаваме се", коментира Фетел какво мисли по принцип за решенията на стюардите.

"Беше лош късмет, състезанието се провали, но навеждаш глава и продължаваш. Имах шанс да възстановя част от загубите, при това с повредена кола", завърши пилотът на Скудерията, който завърши четвърти и вече изостава на 30 точки от Хамилтън в генералното класиране.

ВСИЧКО ЗА СЕЗОН 2018 НА ФОРМУЛА 1