Най-младият трикратен световен шампион във Формула 1 и пилот на австрийския тим Ред Бул Себастиан Фетел сподели, че си е спечелил повече уважение през този сезон, тъй като му се е налагало повече пъти да изпреварва, за да стигне до победата. При предишната си титла през 2011 година германецът печелеше състезанията, стартирайки от първата позиция и често бе критикуван за липсата на изпреварвания.

„Да спечелиш от челото или да трябва да минеш през всички, е едно и също - продължаваш да се справяш най-добре. Очевидно хората те уважават повече, когато ти се налага да изпреварваш, да минеш през цялото поле повече, отколкото да дръпнеш напред с 8 секунди например. Не разбират колко е трудно да поведеш с разлика от секунда, 8 или 12 секунди”, коментира Фетел.

"Важното е да си докажеш и да си честен със себе си, а не какво казват хората за теб. Смешно е да погледнеш назад и да видиш, че си бил пилотът, за когото се е предполагало, че не може да изпреварва, а сега след две или три състезания хората си променят мнението. В бъдеще сигурно пак ще си го сменят", допълва германецът.