Спечелилият състезанието на пистата „Сахир” в Бахрейн Себастиан Фетел заяви, че е контролирал надпреварата и във Ферари всички вече започват да мечтаят за титлата във Формула 1.

„Страхотен ден за нас. Не знам какво да кажа, в последната обиколка, когато се появиха фойервеките, не ми останаха думи. Голямо отборно усилие. Ние знаехме, че можем да се борим за победата. На старта изпреварих Хамилтън и успях да се закача на скоростната кутия на Ботас. Имах темпото да се движа с него, което ми даде големи надежди“, заяви пилотът на Ферари след победата в Гран при на Бахрейн.

„Днес чувствах добре колата. Можех да контролирам темпото в самия край. Люис бе заплаха заради трафика. Контролирах състезанието и съм щастлив съм. Беше хубаво състезание. Наистина всички във Ферари мечтаем, чувството е неописуемо! Когато видях колата на сигурността, си казах: о, не, не отново. Отново, както в Китай не ми помогна, даже, обратно, понеже стратегията ми бе агресивна с ранен стоп, а всички мои съперници спряха по време на колата за сигурност. Избрахме различна стратегия, която се оказа правилна на финала”, каза още гермаенцът.

„Съботата не бе добър ден за нас. Но нещо ми подсказваше, че можем да се борим за победата. Мерцедес винаги има изненада, но днес я разкрихме. Много ми харесва Купата тук. Това е една от най-красивите купи, които се дават във Формула 1. Следващата седмица продължаваме с тестовете и аз ще карам в тях“, завърши Фетел.

ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ ЗА СЕЗОН 2017 НА ФОРМУЛА 1 - ТУК

БЛИЦ СПОРТ представя: Отборите и пилотите във Формула 1 - ТУК