Германският пилот на Ферари и четирикратен световен шампион във Формула 1 с Ред Бул Себастиан Фетел върви по стъпките на легендата Михаел Шумахер в Скудерията, анализира немското издание sport.de.

Противниците са твърде силни, световната титлата изглежда извън възможностите, а пилотите на Ферари са под натиск да постигнат успехи. Партньорството на Себастиан Фетел с „черните кончета” напомня силно на първите дни на Шумахер в тима. Точно тези паралели може да дадат надежди на четирикратния световен шампион преди Гран при на Испания.

Преди почти точно 20 година Шумахер излезе на пистата „Каталуня” в Барселона като аутсайдер. Както сега Мерцедес, така тогава Уилямс доминираше във Формула 1. В деня на състезанието тогава обаче надвисват тъмни облаци над пистата, започва да вали проливен дъжд и останалото е история. Шумахер печели първата си победа с Ферари и е обявен за господар на състезанията на дъжд, а след това връща славата на италианския тим с пет световни титли.

„Така е. Ферари не беше все още най-добрият тим, когато Михаел дойде. В течение на годините те успяха да доминират. Ние също сме на правилния път”, споделя Фетел, който завърши само в две от четирите състезания този сезон. Новото Ферaри е бързо, но не достатъчно надеждно и отборът трябва да поема високи рискове в състезанията срещу „сребърните стрели”.

„Даваме всичко, понякога може би повече от всичко. Трябва да пробваме обаче всичко”, допълва още германският пилот на Ферари.

На състезанието в Испания болидите на „червените кончета” ще разполагат с оптимална аеродинамика и се надяват това да им помогне срещу Мерцедес в Барселона. Както и през 1996 година би могъл и дъжд да изиграе решаваща роля в края на седмицата. Метеоролозите предсказват преди всичко дъжд за квалификацията в събота. Любопитно е да се отбележи, че Шумахер имаше нужда от още 4 години след първата си победа за Ферари, за да изведе тима от Маранело отново до върха и да спечели световната титла.

 Резултати, програма и класиране във Формула 1 - ТУК !!!