Световният шампион Себастиан Фетел се извини лично на всеки един от служителите на Ред Бул за това, че е пренебрегнал отборните заповеди в Гран при на Малайзия. Германският пилот е посетил фабриката в Милтън Кийнс, където се е опитал да обясни действията си. Както е известно, Фетел пренебрегна заповедите от бокса и изпревари съотборника си Марк Уебър, с което грабна победата на пистата "Сепанг".

"Фетел дойде във фабриката на Ред Бул в Милтън Кийнс и се извини на всеки един служител. Себ призна, че не може да върне времето назад, но осъзнава голямата си грешка и това няма да се повтори. Той разпознава отбора като свое семейство и за него е изключително важно да покаже уважението си към всички тук", разказа отборният шеф Кристиан Хорнер.

"В онзи момент решението на отбора бе Марк да спечели състезанието в Малайзия. Никой от нас не е искал да предизвика подобна ситуация като тази при награждаването на подиума на „Сепанг". Уебър е в кола, с която може да печели и дано се бори за титлата през тази година. Никога не сме се съмнявали, че има качества да го постигне", завърши Хорнер.