Германският пилот на Ред Бул Себастиан Фетел започна да се изнервя от непрекъснатото му неглижиране. Той записа уникална серия от три поредни световни титли, но въпреки това феновете на Формула 1 продължават да смятат Фернандо Алонсо за най-добрия пилот.

“В последните години доказах на какво съм способен. Три титли не са никак малко, особено в последователни години. Това са го постигали само Михаел Шумахер и Хуан Мануел Фанджо. Не мога да разбера, защо критиците продължават да ме подценяват. Това разбира се е тяхно право. Аз се старая да помагам на отбора, да печеля точки, състезания, титли. Но определено не ми е приятно постоянно да подценяват успехите ми”, коментира Фетел.

Той призна, че може би единственият му шанс да се пребори за повече уважение е като напусне Ред Бул и повтори успехите.

”В последния сезон се говореше, че успехите ми идват от колата. Че не мога да изпреварвам... Истината е, че болидът беше страхотен, представяше се на ниво в квалификациите и след това в състезанията и не ми се налагаше толкова често да си пробивам път през колоната, защото стартирах от предни позиции. Но това е част от състезанието. Явно трябва да сменя отбора и тогава ще спрат да говорят, че успехите ми се дължат на колата”, допълни Фетел.