Четирикратният световен шампион във Формула 1 с тима на Ред Бул Себастиан Фетел започва кариерата си във Ферари точно като легендата Михаел Шумахер. 27-годишният Фетел ще стартира от четвърта позиция в първото за сезона състезания - Гран при на Австралия. Германецът се нареди на стартовата решетка след спечелилия полпозишън актуален световен шампион Люис Хамилтън и съотборника му в Мерцедес Нико Розберг, както и след бразилеца Фелипе Маса от Уилямс.

Фетел върви плътно по стъпките на седемкратния световен шампион и негов сънародник Михаел Шумахер в Скудерията. На 10 март 1996 година Михаел Шумахер, който тогава също е на 27 години, стартира в първото си състезание за Ферари, след като преди това е спечелил две световни титли с бившия си тим Бенетон. След квалификацията за място на стартовата решетка тогава Шуми също е четвърти. Полпозишънът е спечелен от канадеца Жак Вилньовс Уилямс, а след него са съотборникът му Деймън Хил и ирландецът Еди Ървайн, който кара за Скудерията.

По време на състезанието на следващия ден Шумахер има проблеми със спирачките и отпада в 32-ата обиколка. След това през 1996 година Шуми записва три победи, четири полпозишъна и завършва сезона на трето място.