Българинът Пламен Петров, състезател на Спортен клуб Нови Искър, член на Българска федерация по автомоделни спортове, спечели първо място в клас 1/8 Тръги на провелия се шампионат на Азия в Манила, Филипини. 

Toй стана и шампион в класа. Състезанието се проведе от 19 до 21 април. Участват състезатели от домакина Филипини, съседните Австралия и Нова Зеландия, дори Италия и Германия, общо 16 държави и 40 претенденти само в клас Тръги, съобщи vsi4kibri4ki.  

Клас 1/8 нитро Тръги офроуд са автомодели в мащаб 1/8 за офроуд с двутактов двигател. Обемът на двигателя е 3,5 куб. см, мощността 3 к.с. при 32 000 оборота. Клас Тръги се различава от клас Buggy само по удължените носачи, по-широка база и по-широки гуми. Моделитеса много по-устойчиви от Buggy. Задвижването е 4×4 с 3 диференциала с масло с различен вискозитет и регулируеми амортисьори.

Състезанията се провеждат три дни. В петък има контролирани тренировки, от които де определят групите за квалификациите. В събота се провеждат квалификации, 16 финали, 8 финали и 4 финали. В неделя има полуфинал и 30-минутен финал. Обемът на резервоара е ограничен и стандартен и горивото стига за около 7 минути, след което предстои презареждане в бокса. Смяна на гуми в това състезание не се е наложило.