Себастиан Фетел, който бе съсипан от критики заради пренебрегнатата отборна заповед в Гран при на Малайзия получи неочаквана подкрепа. В негова защита се изказа бившият пилот на Бенетон, Макларън и Ферари Герхард Бергер.

“Поведението на Фетел не ме изненада. Пилоти като него, Михаел Шумахер и Аертон Сена развиват допълнителен егоизъм на пистата. Ситуации като тази в Малайзия, в която получават отборна заповед, изваждат на бял свят тъмната страна на големите шампиони. Те само събуждат инстинкта им на убийци и не е чудно, че Фетел не се съобрази с нареждането”, коментира Бергер, който бе съотборник на големия Сена.

Както е известно, в Гран при на Малайзия шефът на Ред Бул Кристиан Хорнер нареди на Уебър и Фетел да запазят съответно първата и втората си позиция. Немецът обаче изпревари съотборника си и му отмъкна победата.

“Има пилоти, за които първото място е най-важно и нищо не може да ги спре. Тази спортна злоба те прави голям шампион. Така се става три, пет или седемкратен световен първенец”, допълни Бергер.