Седемкратният световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер беше няколко дни в парижката болница "Жорж Пампиду", като информациите гласяха, че е бил подложен на лечение на мозъка със стволови клетки. Именитият германец продължава да бъде лекуван след зловещия ски-инцидент в курорта Мерибел преди пет години и половина. 

Един от най-големите специалисти при леченията със стволови клетки - професор Мишел Пюсо, който е работил в екипа, грижил се за Шумахер във френската столица, разкри, че не му е провеждано лечение на мозъка, защото уврежданията му в тази област са необратими. Оказа се, че е било лекувано сърцето на германеца.

"Без да говоря конкретно за състоянието на пациента и без да съм запознат на 100%, е много трудно да дам точна прогноза от изхода на лечението му. Но като знам екипа, който се занимаваше с него, както и мястото, на което се проведе цялата терапия, мога със сигурност да заключа, че не е бил лекуван мозъкът му, а сърцето", обяви Мишел Пюсо.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

"Едва наскоро имаше опити да се лекуват мозъчни увреждания със стволови клетки. Първоначалните резултати бяха интересни, но впоследствие проучванията замряха. За съжаление, пациентите с мозъчни увреждания във вегетативно състояние или в полусъзнание (б.р. - в каквото е Шумахер), са с необратими наранявания и клетките никога няма да могат да се възстановят", посочи професор Пюсо. 

Той твърди, че в парижката болница "Жорж Пампиду" е било лекувано сърцето на Шумахер - срещу евентуални възпаления, а също така е вероятно да е бил третиран и срещу костни заболявания.