Рали „Твърдица - Елена” трябва да стане международно, тъй като се утвърди като най-добре организираното автомобилно състезание у нас, въпреки че е сред най-новите автомобилни надпревари в България. Това каза бившият автомобилен пилот Петър Гьошев на пресконференцията днес преди 13-ото издание на състезанието. Гьошев и ръководената от него и Георги Гвоздейков „Моторспорт академия” са сред организаторите на Рали „Твърдица - Елена”. 
 
„Нашето рали спазва всички изисквания на ФИА относно сигурността, което е най-трудният елемент в организацията на едно автомобилно състезание. Всяка година се опитваме да добавим още нещо, което да е по-добро в сравнение с предишното издание”, каза Гьошев. 
 
Ралито тази година е открито международно, но организаторите му имат амбиция то да е част от веригата състезания, които носят точки за Европейския рали трофей (ERT). 
 
„13-ото издание на Рали „Твърдица” ще поднесе на феновете и една уникална за нашия шампионат битка за победата. Лично аз не помня от колко време в наше рали не се е появявал екипаж с автомобил със задвижване 4х4, който да има амбиции за победата. С други думи, сега челото е окупирано от пилоти, каращи коли с един двигателен мост. Това до известна степен ще доведе до изравняване на силите и липса на ясно изразен фаворит. Което ще направи битката по отсечките изключително интересна", коментира Гьошев. 
 
Маршрутът на ралито включва девет скоростни етапа, три от които ще се карат в събота, а останалите шест – неделя. 
 
Представянето на 26-те заявени за участие екипажа е в петък от 21 часа на площад „Свобода” в Твърдица. Пак там в неделя в 16:30 часа е и финалът на състезанието и награждаването на победителите. 

Списък на заявените участници на 13-ото Рали "Твърдица - Елена"