Григор Григоров спечели шестия кръг от V1 Челиндж България, проведен в София, и стана шампион във втория сезон на шампионата. Втори завърши пилотът от Азербайджан Гюлхюсеин Абдулаев, а трети остана Александър Язов. Григоров взе и наградата за най-бърза обиколка на трасето – 28,899 секунди.

В състезанието в София премериха сили шестима пилоти – Григор Григоров, Кавънч Оздемир от Турция, Гюлхюсеин Абдулаев от Азербайджан, Симеон Донов, Александър Язов и Даниел Стойчев.

Четвъртото място зае Симеон Донов, а петата позиция – пилотът от Турция – Кавънч Оздемир, шести завърши Даниел Стойчев.

Сред официалните гости на спортното събитие бе заместник-министърът на младежта и спорта – Асен Марков, както и Председателят на българската федерация по автомобилен спорт – Радослав Козлеков, които приветстваха гостите и участниците в автомобилния празник в София и поздравиха организаторите на шампионата V1 Challenge България за успешната спортна инициатива, която се провежда за втора поредна година.

По случай финалния кръг зрителите станаха свидетели на уникално автомобилно шоу. За адреналина на публиката се погрижиха и момчетата от All Stars, които направиха атрактивни номера с мотори, дрифт шоу от шампиона на King of Europe – Павлин Пенев и Александър Язов.

Състезателните автомобили Hyundai i20 Coupe R1, разработени специално за едномарковия шампионат Hyundai Racing Trophy, направиха специална демонстрация за мото феновете. Заместник-министърът на младежта и спорта Асен Марков, който е бил и председател на Българската федерация по картинг спорт, постави началото и на картинг състезание, като направи почетна обиколка на трасето. Той участва и в специална дрифт демонстрация.