ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Грандиозен скандал взриви Формула 1 преди старта утре за Гран при на Сингапур. Макс Верстапен може да загуби световната си титла, съобщиха "Гадзета дело Спорт" и други издания. Нидерландецът триумфира през миналия сезон, но ако се докаже, че Ред Бул са надвишили тавана на бюджета, то отличието ще бъде връчено на най-сериозния му конкурент през 2021 г. - Люис Хамилтън. 

Припомняме, чe Верстапен спечели под носа на британеца след драматичен успех в последния кръг в Абу Даби. Надпреварата тогава предизвика много коментари и диспути.

200 лв Начален Бонус Спорт!

Сега пред Ред Бул има нов голям проблем. През 2021 година от Формула 1 въведоха бюджетен таван с цел подобряване на конкурентността. Вътрешно между останалите тимове се говори, че Ред Бул е надскочил с 10 милиона паунда тавана. От ФИА все още проверяват финансите на всички отбори и предстои в сряда да бъде публикуван заключителен доклад.

Дори за минимално нарушение Ред Бул може да бъде наказан с порицание или отнемане на точки със задна дата. При втория случай титлата от миналия сезон вероятно ще отиде в ръцете на Люис Хамилтън.

Ако надхвърлянето на таван е над 5%, Ред Бул може дори да бъде изхвърлен от надпреварата за световната титла.

От отбора на Верстапен побързаха да отрекат. Те са категорични, че информацията в медиите не отговаря на истината и всичко това е спекулация.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК