Пилотът на Лотус Ромен Грожан е уверен, че ще продължи да се състезава за отбора и през 2013 година. Двете страни водят преговори в момента, а слуховете свързват тима с Камуи Кобаяши иХейки Ковалайнен.


Този сезон Грожан взе 96 точки и завърши на 8-о място при пилотите. Той обаче предизвика няколко катастрофи и често бе упрекван за рисковото си каране.


"Нещата се развиват в правилната посока. Надявам се всичко да се развие добре и да мога да се възползвам от постигнатото тази година", заяви Грожан.


"Надявам се другия сезон да съм по-силен. Обикновено през първата година човек се учи, а втората печели, но във Формула 1 е малко по-различно. Имах възходи и падения този сезон, но научих хиляди неща. Всичко започна добре, с трето място на стартовата решетка в Мелбърн и успяхме да се качим на няколко подиума. Атмосферата в отбора винаги е била много добра. Бях по-бърз, отколкото предполагах, но имах и трудни моменти. Отборът ми позволи да порасна и да стана по-добър пилот. Затова сега се чувствам по-силен в сравнение с началото на сезона. Научих много и продължавам”, допълни той.