Петкратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън спечели Гран при на Унгария след епична битка с Макс Верстапен. Състезанието на пистата "Хунгароринг" беше изключително интригуващо, като голямата борба беше между британеца и холандеца, който вчера спечели първия си полпозишън, но днес не успя да издърви на напрежението. Хамилтън го притискаше през цялото време, дишайки във врата му. Верстапен водеше в по-голямата част от надпреварата, но в края асът на Мерцедес го изпревари, отнемайки му победата. Пилотът на Ред Бул бе предаден от гумите три обиколки преди края, когато Хамилтън съумя да излезе пред него и да пресече пръв финала. 

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Верстапен завърши на 17,796 секунди след британеца, а на трета позиция се нареди Себастиан Фетел с Ферари.

Победата е осма за Хамилтън от 12 състезания през сезона. Британецът триумфира за седми път на пистата "Хунгароринг" и вече има 81 победи в кариерата си. Той изостава с десет от рекордьора по този показател Михаел Шумахер.

Хамилтън остава лидер при пилотите с 250 точки. На втора позиция е съотборникът му в Мерцедес Валтери Ботас (188 точки), а Верстапен е трети със 181.

Следващото състезание в календара на Формула 1 е след лятната пауза - на пистата "Спа" в Белгия на 1 септември.