Пилотът на Мерцедес Люис Хамилтън може да последва бившия си съотборник Нико Розберг и да обяви напускането си след края на този сезон. За това говори последното изказване на британеца, в което той признава, че скоро може да промени настройката си за участие в състезанията.

"За себе си чувствам, че карам по-добре от всякога. Може да съм казвал това и преди, може би с по-малко увереност в думите си, но точно сега знам, че съм на върха на възможностите си и искам нещата да останат така.

В живота не знаеш какво ще ти се случи. Точно сега обожавам пилотирането, но 6 месеца по-късно настройката ти може да бъде съвсем различна. Не знам в какво настроение ще бъда по Коледа. Надявам се да е добро заради четвъртата ми титла.

Дори да спечеля такава, не бих си казал, че това би била причината да се оттегля. Винаги съм искал да печеля още и още. Това ще си остане така дори когато спра. Има нещо в мен, което ме кара да натискам и натискам. Нека сега се фокусиран върху спечелването на четвъртата", допълни Хамилтън.