Вече шест месеца щангите са разделени на 2 федерации, сега по същия път тръгва и мотоциклетизмът. В неделя тръгва алтернативен шампионат по мотоциклетизъм, а стартът е на пистата "Дракон" край пловдивското село Калояново.

"Целта е да спрем уличните гонки, да вкараме мотористите на пистата. Правим го със собствени средства и в това няма нищо лошо. Изискванията за националния шампионат са прекално много и затова досега имаше нелегални състезания. Аз карам от 20 години и искам всичко да стане по правилата, а не да има състезания по булевардите", коментира главният организатор Петър Лозанов.

Той призна, че може да бъде създадена втора федерация: "За момента не мислим за това, но не се знае какво може да се случи. Сега федерацията е като комитет за специални хора. Въобще не ни интересува мнението на Богдан Николов за новия шампионат."

Лозанов коментира и обявения от Николов план за Формула 1 и Moто GP в България: "Това са хумористично-сатирични идеи. Някой иска да прибере едни пари от моите и вашите данъци, като измъкне средства от държавата."/БЛИЦ