Отборът на 6-кратния ни рали шампион Димитър Илиев - "Виваком рали тийм", организира за феновете игра по време на последното за сезона състезание - рали "Хеброс". То ще се проведе през следващия уикенд 26-27 октомври. Целта е да се превърти възможно най-бързо воланът на "Шкода Румстър" 10 пъти от край до край.

Самият Илиев пък ще води битка на трасето с Крум Дончев за титлата, тъй като двамата са разделени в шампионата едва от три точки. В това издание на рали "Хеброс" ще има 91-годишен участник. Става дума за атрактивен екипаж, който е на обща възраст 166 години.

Участие в 41-ото издание на автомобилната надпревара са заявили пилотът Йордан Гюров-Чарли (роден 1935 г.), един от участниците в първо пловдивско рали през 1972-а. Негов навигатор ще бъде 91-годишният Кирил Николов, първият заслужил майстор в мотоциклетния спорт у нас. Двамата сядат в автомобил Пежо 306, предоставен им от Владо Илиев - бащата на автомобилния ни ас Димитър Илиев. Рали Хеброс 2012 ще започне на 26 октомври в Пловдив с първия - специален етап. Същинската част е с начало 8:25 часа в събота, а финалът и награждаването са насрочени за 19:00 часа.