След красноречивата победа на Димитър Илиев в Рали Вида през средата на месец май, отборът на "Виваком Рали Тийм" е готов за борба с конкурентите си и в Рали Сърбия. Надпреварата ще се проведе от 18 до 20 юни в западната ни съседка и е трети кръг от родния рали шампионат. Автомобилът на Илиев - Шкода Фабиа S2000, е щателно проверен за евентуални проблеми и готов за старт.

"Предстои ни второ голямо рали, в което се надявам да свикнем още повече с Шкодата. Дано нямаме проблеми и успеем да направим една ползотворна тренировка преди Рали България. Имаме ясна представа колко са силни WRC автомобилите, цялата организация е в тяхна полза, а ние сме третирани като второразредни, но с Янаки познаваме добре трасетата и се надявам да дадем солиден отпор на WRC отборите", сподели Димитър Илиев преди началото на опознатавателните тренировки.

43-ото издание на сръбското състезание отново ще отбележи в своята история силно чуждо участие – освен всички български топпилоти - Димитър Илиев, Крум Дончев, Ясен Попов и Иван Ганчев, заявки са подали италианеца Марко Темпестини и пилота на Форд от WRC - Мико Хирвонен.

През тази година най-голямото сръбско рали ще бъде с променено местоположение - центърът на надпреварата е изместен от планината Тара в столицата Белград. Състезанието включва 17 скоростни етапа с обща дължина от 230 км, като едва две български ралита имат по-голям пробег. През изминалата година екипажът на "Виваком Рали Тийм" се движеше в челото на класирането, докато дефект с турбото не лиши Илиев и Янакиев от ценните точки, които щяха да им донесaт второто място в Националния шампионат.

Илиев има четири победи в сръбското рали - през 2000, 2001, 2006 и 2007 г., като тези му постижения го нареждат на челно място сред състезателите с най-много първи места в надпреварата. Официалният старт на ралито е тази вечер, а церемониалният финал е насрочен за късния неделен следобед. /БЛИЦ