След внушителното откриване на Рали Сливен в късните часове на петъчния ден, пилотите в надпреварата признаха, че са били очаровани от начина, по който започна първото участие на България в Интерконтинентал Рали Челиндж (IRC). В парка пред сектор "А" на стадион "Хаджи Димитър" се събраха над 5000 души, които да наблюдават шоуто, а голяма част от фаворитите допуснаха грешки. Те не успяха да се ориентират добре в ситуацията и пропускаха завои или губеха контрола върху колите си.

Димитър Илиев и Крум Дончев пропуснаха влизането в трети завой, а Петър Гьошев удари предната част на своето Пежо. Най-добро време регистрира турчинът Ягиз Авджъ.

"Стават грешки. Въобще не видях отбивката, в която трябваше да завия, чак като видях стартовата линия и разбрах, че съм объркал пътя. Това е изцяло пилотска грешка. Навигаторът ми каза за завоя, но тъй като беше много прашно, светлините правят буквално стена пред колата и въобще не го видях. Хубавото е, че реагирахме много бързо и не изгубихме чак толкова много време. За нас е много важно да завършим това състезание. Лидери сме в шампионата и сега всяка точка е важна за нас. Трябва да караме с разум и да се пазим, пък каквото стане", коментира шесткратният шампион на България Димитър Илиев.

"Вчера, доколкото успяхме да видим в закрития парк, установихме, че повредите по автомобила след излизането от трасето са само козметични. След удара колата се държеше много добре и смятам, че геометрията е наред. Имаме сервизен парк само 15 минути, но момчетата от екипа са подготвили всичко и смятам, че ще оправим колата за старта на отсечките днес. Изоставането ни не е голямо и състезанието тепърва започва. Яд ме е за грешката, защото щяхме да дадем невероятно време. Изгубихме 15 секунди при удара, а изоставаме само на 6 от лидерите. Хубавото е, че все пак сме в играта", сподели Петър Гьошев в серизната зона преди началото на втория ден от състезанието.

"Всичко при нас е нормално, само че изгубихме много време. Объркахме пътя и имахме проблеми при превключването на задна предавка, което доведе до много голямо забавяне. Етапът в Сливен не беше лош, но със сигурност трябва да е много по-добре обезопасен", каза Крум Дончев.