Звездата в автомобилния ни спорт Илия Царски ще атакува титлите в пистовия  и планинския шампионат с нов спонсор. Той подписа договор за партньорство с мобилния оператор Vivacom и още този уикенд на писта „Енеос“ в Калояново ще покаже новата визия на мощното Мицубиши Лансър Ево 9.

“Водихме преговори от началото на годината, а договорът стана факт през април. Забавихме обявяването му заради липса на състезания“, обясни пилотът.

Царски ще натисне газта до дупка в преследване на първото място още в първия кръг на шампионата на затворен маршрут. Квалификациите са в събота, а в неделя е същинската част на надпреварата. Автомобилът на най-титулувания ни пилот е готов за старта и има доста подобрения в сравнение с предходния сезон.

Разбира се, той ще кара в клас „Макси“. Зад гърба си Царски има 18 шампионски титли, но това не прави глада му за победи по-малък.

Очакванията на Илия Царски са за сериозна конкуренция не само в това състезание, но и във всички останали.

„Ще атакувам пистовия и планинския шампионат. Кралският клас е моето място, това е върхът на сладоледа. На тези състезания се събират изключително много фенове и е удоволствие да карам пред тях. Всички съперници са много добри. Те са достойни пилоти с много бързи коли, които разполагат с над 700 коня под капака. Това ще направи битката изключително интересна. Пожелавам успех на всички“, коментира Царски.