Илия Царски (Mицубиши Лансер Ево 9) потегля от първа позиция в последното за сезона състезание от националния пистов шампионат. Пилотът на АСК „Автоцар Рали Тийм“ успя да постигне време от 1 минута и 3.053 секунди в първата тренировка на новото бургаско трасе. Топ постижението не успя да бъде подобрено и във втората тренировка, което сложи Илия Царски на първата стартова позиция.

Васко Въжаров с Opel Astra ще стартира от втора позиция в серия "макси", следван от Пламен Камбуров (Mitsubishi Lancer Evo X). Лидерът в шампионата Константин Маршавелов успя да пристигне  в Бургас, но проблеми със скоростната кутия го извадиха от битката за първата стартова позиция.

В серия "туринг" от първа позиция ще стартира Иван Влъчков (Honda Civic), следван от Стоян Апостолов (Honda Civic) и Красен Василев ( Renaut Clio).

Представителят на „Казанлък Моторспорт“ Симеон Симеонов (Honda Civic) ще стартира днес от челото на серия "спорт". Слави Рупчев (ВАЗ 2105) и Огнян Патенов (ВАЗ 2101) допълват челната тройка. Въпреки доста близките постигнати времена в събота, част от пилотите се оплакаха от състоянието на трасето, квалифицирайки го като "трасе за офроуд".