Безспорно сезон 2021 във Формула 1 е един от най-запомнящите се в последните години. Тази вечер на пистата в Саудитска Арабия е предпоследния кръг от моторния шампионат. А, какви са интригите до края на сезона, разберете сега:

Битката за световен шампион - Верстапен или Хамилтън - Съдбата на шампионската титла най-вероятно ще се реши в последния кръг в Абу Даби. Това за последен път се случи през 2016 година, когато Нико Розберг стана шампион и обяви оттеглянето си от пистата, а конкурент му беше именно Хамилтън. Трябва да си припомним и сезон 2012, когато Себастиан Фетел изпревари Фернандо Алонсо с едва 3 точки, за да вземе своята трета от четири поредни титли.

В момента нидерландският пилот на Ред Бул има аванс от 8 точки пред Хамилтън. Верстапен може да стане шампион още тази вечер, но при следните условия:

- Верстапен да спечели и да вземе точката за най-бърза обиколка, Хамилтън да е 6-ти или по-зле

- Верстапен да спечели, а Хамилтън да е седми или по-зле

- Верстапен да е втори, британецът да е 11-ти или по-зле

Да предвидим шампиона в момента е практически нереално преди двете предстоящи състезания.

Дали Хаас ще успее да вземе точка - Отборът воден от Гюнтер Щайнер е последен в класирането. Въпросът е дали сега в Саудитска Арабия или в Абу Даби Мик Шумахер и Никита Мазепин ще успеят да грабнат поне по 1 точка.

Титлата при конструкторите - Ред Бул или Мерцедес

Разликата между двата тима в момента е пет точки в полза на Мерцедес, със сигурност и битката между Люис и Макс ще повлияе върху титлата и при конструкторите.  Валтери Ботас и Серхио Перес също ще имат ключова роля.