Илия Царски и Борис Борисов отпаднаха от надпреварата на затворен маршрут след инцидент на писта "Велико Търново", където днес стартира републиканския шампионат по автомибилизъм. Миналогодишният шампион под Царевец Илия Царски с Мицубиши се блъсна в стълб и се завъртя на трасето, при което удари Субарото на Борис Борисов, който е носител на шампионската титла на писта "Велико Търново" от 2008 година в клас над 1600 куб.м. Двамата пилоти са невредими, но поради инцидента състезанието бе прекъснато за около 30 минути.

В днешния първи кръг от републиканския шампионат бе съпроводен от протести на пилоти от обединената група А и N, които бяха санкционирани с отнемане на времена от квалификациите и глоби от съдиите за нерегламентирани промени в двигателите на автомобилите. Сред тях са основните претенденти за титлата Илия Царски и Румен Дунев, както и още трима пилоти в клас над 1600 куб.м.

Варненецът Искрен Маринов (ИКИ Рейсинг тим) изрази остро несъгласие със санкциите и отказа да се яви на старта. От днешното състезание отпадна Светослав Калчев от Стара Загора, който стана жертва на кражба миналата нощ. Неизвестни са проникнали в неговия микробус и са откраднали две каски и системата за осигуряване на гърба и главата HANS, която от тази година е задължителна за всички автомобилни състезания, съобщиха от пресцентъра на писта Велико Търново.