Спринтовата надпревара на пистата "Монца" от последния състезателен уикенд за сезона от шампионата на Формула 3 беше доста трудна за Никола Цолов. Талантливият български пилот се бори до финала, до който стигна 21-ви.

Удар от Ноел Леон при преминаването на шикана „Аскари“ в първата обиколка лиши Цолов от шанса да се пребори за точки от надпреварата.

Българския лъв потегли 19-ти след наказание и стана жертва на традиционните удари в първия тур в „Храма на скоростта“. След него той мина през зоната за сигурност и потъна до дъното на колоната, след което направи прогрес до 18-то място, но в крайна сметка финишира 21-ви след нов инцидент в последната обиколка.

Победата е за Тим Трамниц, втори завърши Себастиан Монтоя, а третото място на подиума е за Сантиаго Рамос. 

Така преди финалното състезание за сезона, което ще се проведе утре, Леонардо Форнароли е начело в генералното класиране със 132 точки и аванс от само 3 пред Габриеле Мини. На още 2 т. зад съотборника на Цолов в Академията на Алпин е и Люк Браунинг. Тримата ще решат съдбата на титлата помежду си. Въпреки нулата си днес, Цолов запазва осмото си място във временното класиране със 75 точки.