Българският пилот Никола Цолов завърши 29-и в спринтовото състезание на "Хунгароринг" в осмия кръг на сезона във Формула 3.

Родният талант започна 11-и и запази позицията си в първите няколко обиколки, но в четвъртата имаше контакт със Сантиаго Рамос, заради който се счупи предното крило на болида му. Това наложи преминаването на българина през бокса.

След това Цолов се движеше в дъното на колоната и не успя да прогресира напред, а надпреварата беше спечелена от Никита Бедрид.

В генералното класиране с днешната си нула Цолов губи една позиция и с 50 точки заема десетото място. Начело със 119 въпреки 14-то си място днес остава Габриеле Мини, който води с 4 т. пред Браунинг и със 7 пред финиширали 15-ти Арвид Линдблад. Днешният победител Бедрин се изкачва на 17-та позиция с 18 т. на своята сметка.

Основното състезание на пистата „Хунгароринг“ е предвидено за 9:25 часа българско време утре сутринта. То ще бъде с продължителност от 24 обиколка, а в него Цолов ще потегли втори, зад съотборника си Ван Хьопен.