Екипажът на "Октан Тим" Игнат Исаев/Милен Илиев (Мицубиши Лансър Ево 9) победи в първата скоростна отсечка "Пловдив 1", която бе по трасе между палатите на Международния пловдивски панаир и се караше на фаровете на автомобилите.

Пред близо 9000 зрители Исаев беше най-бърз в двете обиколки по 1100-метровото трасе, финиширайки за 2:17.2 мин. На 1.6 секунди зад него е екипажът Пламен Стайков/Слав Ландов ("Мегапорт", Мицубиши Лансър Ево 9).

Тези два екипажа стартираха като втора двойка, а преди тях по трасето се състезаваха двата екипажа, претендиращи за титлата по рали за тази година - Димитър Илиев/Янаки Янакиев ("Виваком Рали Тим", Шкода Фабия S2000) и Крум Дончев/Петър Йорданов ("Глобул Рали Тим", Пежо 207 S2000). На старта на първата серия Илиев направи едва забележимо забавяне, което вероятно впоследствие се оказа и решаващо за изхода на първия от общо осемте етапни двубоя в Рали Хеброс, изходът от които ще определи и първенецът тази година. След 2200 метра езда, Дончев/Йорданов завършиха с преднина от 0.2 секунди пред Илиев/Янакиев.

В събота състезанието започва с първата от класическите скоростни отсечки, които тази година са преместени отново по пътищата на Родопите. В 8:25 часа лидерите в шампионата Илиев и Янакиев ще застанат на старта на "Здравец 1" (22.14 км), която е най-дългото трасе във възстановения формат на състезанието. Тя се кара още един път в 12:30 часа и по мнението на експертите точно това трасе и двете му преминавания може да се окаже решаващото за изхода от Рали Хеброс.