Играй БЛИЦ ГЕЙМ 4 - ТУК!

Михаел Шумахер продължава да е скрит от света вече 4 години, а около състоянието му властва една от големите мистерии на новия век, пише dir.bg..

Германецът бе преместен във Villa La Reserve в швейцарското алпийско градче Гланд през септември 2014-а, след което около него се знае... почти нищо.

Шуми падна на ски пак в Алпите, но във френската им част - край Ден де Буржен, където караше заедно със сина си Мик на 29 декември 2013 г. Падането бе върху скала и каската спаси живота му от директния удар. Но пораженията върху мозъка бяха огромни.

Мястото на инцидента във френските Алпи.

Мястото на инцидента във френските Алпи.

Снимки: Twitter

Две операции в първите 24 часа също са били животоспасяващи, а прогнозата на лекарите след тях бяха: Травмите са нанесли необратими последствия върху мозъка на Шуми.

В следващите седмици, докато той лежеше в клиниката в Гренобъл, се чуха по-обнадеждаващи гласове, като се заговори за "частична парализа", "проблем със зрение и говор", но "възстановяване в голяма степен поне на двигателните функции".

През април 2014-а дойде и първото официално изявление на семейството на Михаел, в което се казваше, че той е изваден от изкуствената кома и "има подобрение в състоянието му".

През септември, преди 4 години, Шуми бе транспортиран в имението Villa La Reserve, построено през 2011-а. В интервю от същата година, седемкратният крал на Формула 1 заяви, че това е фамилният дом и иска там "да се скрие от света, след като се откаже от спорта".

Съдбата реши да го направи по принуда. Откакто бе преместен в дома в Гланд, той е буквално скрит от света. Невероятно е, но във века на информационен водопад с новини за всичко, всеки и навсякъде, около Шуми е разпъната непробиваема завеса от околния свят.

Снимки: Getty Images/Guliver Photos

 Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

През тези 4 години реалните факти около състоянието на великия шампион на пистата са оскъдни.

Съпругата Корина даде официално изявление през януари 2015-а и помоли да бъде уважавано спокойствието на семейството и медиите да не се въртят около къщата.

Повод стана арест на папарак, който се бе опитал да снима вътрешността през прозорците на имението от лодка в езерото пред него.

Корина говори отново през пролетта на 2016-а и съобщи за "малко подобрение в състоянието му", без никакви подробности.

Вероятно най-близкият до Шуми човек през годините извън семейството му, направи последното си изявление преди 8 месеца.

На благотворително събитие Сабине Кем, неговият дългогодишен мениджър и дясна ръка, каза през сълзи: "Не желая да бъда питана за Михаел. Той е в молитвите ми всеки ден. Семейството му прави всичко необходимо.".

Снимки: Twitter

На практика - изявление, което не ни казва нищо.

Страницата на Шуми във фейсбук редовно се обновява, пускат се стари видеа и снимки от славните години на пистата. Нищо за актуалното му медицинско състояние.

Дъщерята Джина Шумахер и синът му Мик не пропускат на 3 януари във всяка от тези 5 години да честитят рождения ден на татко си в социалните мрежи. Мнозина опитаха да открият знак в това, че през 2018-а за първи път Джина публикува не цветна, а черно-бяла снимка на Михаел на датата.

Мистерията е пълна и във всеки малък жест, публикация в социалните мрежи или кратичко изявление на някой, който е близък до семейството, се търси знак и тълкувание.

През декември миналата година швейцарско издание написа, че Шумахер по няколко пъти в месеца е на рехабилитационни процедури в близка клиника в Нион. Нещо, което бе опровергано светкавично - от клиниката.

Снимки: Getty Images/Guliver Photos

Семейството на Шумахер не каза и дума по случая.

След посещение в дома на приятеля си, Жан Тод, дългогодишен шеф във Ферари, сподели малки детайли от там.

Шуми е под грижите на 15 медицински лица от болница в Лозана. Няколко светила в рехабилитацията са настанени и живеят в имението. И толкова.

Семейството осъди германско списание, публикувало станалата печално известна статия за "коледното чудо" от края на 2015 г. В нея с едри букви бе написано, че Шуми отново се движи и е контактен.

"За съжаление това не е вярно", каза Сабине Кем тогава, а делото бе спечелено и обезщетението от 45 000 долара - преведено за благотворителност.

Михаел и Корина.

Михаел и Корина.

Снимки: Getty Images/Guliver Photos

На 3 януари тази година френският вестник L`Equipe излезе с корица с лика на Шуми и написа: "Не си забравен". Нямаше информационен повод, просто бе отговор на глада за всичко, което може да се приеме като факт, или дори като знак, около Михаел.

"Разбираме семейството му, което го пази от всичко в тези ужасно трудни за всички тях времена - написа вестникът. - Но също така разбираме и милионите по света, които се интересуват за състоянието на Михаел. Те имат право да знаят как е той".

Отговор нямаше. Корина се е появила на 3 публични събития през тази календарна година, Джина се състезава в конен спорт и върви по своя път, а Мик вече е пилот във Формула 3 и се говори, че скоро можем да го видим във Формула 1.

Последната голяма "новина" около легендата е, че ще бъде преместен във вила в Майорка. Оказа се, че разговори за това наистина са водени с кмета на едно градче там, но засега - само толкова.

Близък до семейството отрече Корина да е е закупила имение, притежавано преди от Флорентино Перес. Разговорите са били опознавателни, няма никакво движение.

С Краля на футбола Пеле след поредната победа в Бразилия.

С Краля на футбола Пеле след поредната победа в Бразилия.

Снимки: Getty Images/Guliver Photos

Семейството не реагира на никакви "фалшиви новини", които излизат, а и те стават все по-разредени във времето. Вестник "Bunte" опита да провокира реакция, като написа:

"Корина има пълни права върху състоянието на Михаел (около 800 милиона евро), защото съдът категорично е определил съпругът и за неспособен да борави с парите си след медицинско заключение". И отново никакъв отговор, нищо от Villa La Reserve. Едва ли някой там мисли за това как ще се разпределят парите на Михаел между децата му...

Писа се и за това, че Шуми плачел при вида на езерото и планините през прозореца. Дали е вярно...? Кой знае. Нито някой потвърди, нито отрече.

Липсата на информация поражда не просто дезинформация и фалшиви новини. На моменти се стига и до тотално луди теории, които граничат със сценарий на гений с развинтена фантазия.

Снимки: Getty Images/Guliver Photos

Появиха се сайтове по темата, които придават ое по-голяма мистериозност на ситуацията. Снимки - неясни, правени сякаш с мобилен телефон "уж показват" Шуми в стаята му, в леглото. Разбира се, такива фотоси няма как да има, не и при нивото на поверителност, което налага семейството.

Има е теория - и да, не се смейте, тя дори бе публикувана преди две години в немски жълти издания, за това как Шумахер вече е добре, но е избрал да не разкрива това пред света, за да се отдаде на спокоен живот. Как точно се случва това ли? Нормално е да се питате.

Например - съвсем променен, с брада и дълга коса, пластични операции и бродещ из Алпите, без никой да го познае.

 

Последното състезание на Шуми от сезона 2012 г.

Последното състезание на Шуми от сезона 2012 г. Снимки: Getty Images/Guliver Photos

Доста несериозно и неуважително към състоянието на Михаел и цялата трагедия.

Всъщност - какво знаем за състоянието му?

Освен очевидното, че той не е в състояние да говори и да се движи. Ако бе обратното, досега щяхме да сме го видяли и чули, за да има вълна от позитивна енергия и оптимизъм около пълното му възстановяване.

Че Мик, който бе на 14 години в деня на инцидента, днес вече е мъж и следва пътя му. И че Корина успя да стори невъзможното за века на информацията - да я блокира изцяло и да запази любимия си човек от света.

"Иска ми се едно - някога той пак да може да води нормален живот", каза Жан Тод още преди 4 години, когато Шуми бе преместен у дома.

Простичко пожелание, а всъщност - значещо всичко за един човек и близките му.

И за милионите почитатели на Михаел.

Източник: dir.bg.