Италианецът Марко Бецеки от тима на Дукати-VR46 спечели Гран при на Франция в MotoGP на пистата "Бугати" в Льо Ман, като това бе петият кръг от сезона. Той даде време 41:37.970 минути.

Бецеки завърши пред испанеца Хорхе Мартин с Дукати-Прамак, който завърши на 4,256 секунди зад победителя, а на трето място остана французинът Йоан Зарко, също е от тима на Дукати-Прамак, на 4,795 секунди.

По-назад в класирането останаха испанецът Аугусто Фернандес от KTM и сънародникът му Алейш Еспаргаро от Априля.

Това бе осма победа за Бецеки в MotoGP, както и втора за сезона. Така той се доближи само на точка в генералното класиране зад лидера Франческо Баняя, който е и действащ световен шампион. Баная падна още в началото на състезанието, но продължава да води с 94 точки, докато Бецеки има вече 94. На трета позиция е южноафриканецът Брад Байндър с КТМ с 81 точки.

От състезанието отпаднаха испанците Марк Маркес, Алекс Ринс и Йоан Мир (всички с Хонда), както и Баная. Състезанието ще се запомни с много падания, като не завършиха още Лука Марини (Италия) с Дукати, Алекс Маркес (Испания) с Дукати и Маверик Винялес (Испания) с Априля.