Дългогодишният картинг пилот Иван Влъчков ще вземе участие във втория кръг от Националните картинг серии в Кюстендил. Шампионът на писта в клас Туринг призовава всички пилоти в неговия клас KZ2 да участват в състезанието.

Целта, която са си поставили организаторите за тази година, е популяризиране на картинг спорта при най-малките деца и развитие на родните подрастващи таланти. Работата с деца е приоритет на клубовете, организиращи шампионата, което означава, че най-голямо внимание е отделено на класовете с възрастови граници от 7 до 9 годишните и от 9 до 11 г.

Свободните тренировки стартират от 9:00 часа в събота, след техническите прегледи. В края на деня са и квалификациите за всички класове. Неделният състезателен ден започва със загряващи сесии до откриването на втория кръг от шампионатa в 9:45 ч.

Състезателните маншове са от 10:00 часа от най-малките пилоти в клас Mini BG/AMP и продължават с останалите Mini, ROTAX MAX JUNIOR, ROTAX MAX SENIOR/125 OPEN и KZ2 OPEN. По програма награждаването след финала на всички серии във вторият кръг от шампионата трябва да започне в 15 часа.