Шампионът на България на затворен маршрут в клас Туринг Иван Влъчков спечели първото състезание в класа на аматьорите от първия кръг от сериите GT4 за Купата на Централна Европа на пистата Мост в Чехия.

Този сезон българинът отново се състезава за екипа на Росен Даскалов – София Кар Моторспорт с болида Sin Car R1, който е в цветовете на българския флаг - бяло-зелено-червено. Иван се класира трети на старта в категорията си и пети в общото класиране.

При потеглянето Влъчков загуби една позиция и се озова четвърти в своя клас и шести в общото подреждане, като Павловец го изпревари. После Иван започна да притиска съперника си. Грешка на пилот в челото позволи на Влъчков да мине с едно място напред до петата позиция. 

След задължителните спирания в бокса българският пилот се озова шести. В следващите обиколки Иван се справи с Павловец на старт-финалната права. Три мин преди края стана инцидент между два автомобила пред Иван и той се изкачи на четвърто място и второ в класа. Нов инцидент между колите пред Иван наложи показването на червен флаг и спиране на състезанието една минута преди изтичането на единия час. 

Влъчков финишира пети и втори в своята категория, но първият в класа на Иван - Ханза Овега с Ауди R8 бе наказан с 10 секунди за удар със съперник, което направи българският пилот победител.