Иван Влъчков с Хонда Сивик ще се бори за 6-а поредна титла в серия Туринг на Писта Хасково. Надпреварата ще се проведе на трасето Дракон край Пловдив и е 5-и последен кръг от шампионата на Затворен маршрут.

В първите два старта пилотът на АСК Дамасцена-Казанлък/КA-2 нямаше шанс и поради технически проблеми не завърши. В 3-ия на Писта Русе той спечели, а в последния 4-и в Стара Загора също победи.

За да си осигури отново короната, Влъчков трябва да спечели на Дракон, а сегашният лидер в първенството Стоил Неков (Хонда Сивик) да не е на 2-а позиция. Заявки за участие в Туринг са подали общо 15 пилоти.

На линия са почти всички водещи пилоти в класа. Сред тях са Димитър Кондев, Станислав Паришков, Неков, Стоян Апостолов, Кольо Карастоянов също от АСК Дамасцена-Казанлък/КA-2, който ще кара с тренировъчната кола на Влъчков.

"Готови сме за състезанието, като не сме правили сериозни промени по колата, заяви Влъчков. - Излизаме за победа, като ни очаква силна конкуренция. Благодарим на Стоян Стоянов (Етнографски Комплекс Дамасцена) и Николай Мончев за подкрепата, както и на HTI България. Без тях нямаше да мога да участвам."