Николас Латифи с Уилямс даде най-доброто време в последната свободна тренировка преди утрешното Гран При на Унгария на пистата "Хунгароринг" край столицата Будапеща. Той завърши на мократа писта с време от 1:41.480 минути, на +0.661 секунди и на +0.901 сек. съответно пред Шарл Льоклер с Ферари и съотборника си Александър Албон.

В най-трудните условия от началото на уикенда, Уилямс се ориентира най-добре и взе първо и трето място в сесията, като между тях се вклини пилотът на Ферари, който бе най-бърз във втората тренировка вчера. 

Топ 10 допълниха още световният шампион Макс Ферстапен (Ред Бул), Джордж Ръсел (Мерцедес), Фернандо Алонсо (Алпин), Карлос Сайнс (Ферари), Ландо Норис (Макларън), Себастиан Фетел (Астън Мартин) и Кевин Магнусен (Хаас). Седемкратният първенец на планетата Люис Хамилтън с Мерцедес отново изпита затруднения и завърши за втора поредна тренировка на 11-та позиция.

Квалификацията за Голямата награда на Унгария е от 17:00 часа българско време, а поредното състезание от календара на Формула 1 на пистата "Хунгароринг" стартира в неделя от 16:00 часа българско време.