ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Френската футболна легенда Зинедин Зидан е новият посланик на Алпин. Новината идва само дни, след като към отбора от Формула 1 се присъедини и Никола Цолов. Роденият на 21 декември 2006 г. български пилот се присъедини към академията на Алпин.

Световният шампион от 1998 година Зинедин Зидан беше представен на презентацията на новия автомобил на тима за сезон 2023 във Формула 1. Церемонията се състоя в четвъртък вечер в Лондон. На нея беше представен и новият пилот на отбора Пиер Гасли, който ще си партнира с Естебан Окон.

WINBET – Ранно изплащане, Бонус Колонка и още много изненади в Спорт! (18+)

"Виждал съм страхотни неща и съм много щастлив, че съм част от тима на Алпин", каза 50-годишният Зидан. 

"Имах възможност да се срещна с Лоран Роси, Давиде Бривио и екипа на Алпин на състезание от Формула 1, получи се много интересно и приятно и много харесвам проекта на Лоран, който дава възможност на младежите да прогресират", коментира още бившият треньор на Реал (Мадрид).

Главният изпълнителен директор на Алпин Лоран Роси отличи психиката на победител, която притежава Зидан. Французинът е печелил четири пъти Шампионската лига като играч и треньор. Ръководството на тима от Формула 1 вярва, че Зизу е идеалното вдъхновение за всички в Алпин.

"За този сезон целта е ясна - минимум трябва да сме на четвърто място и това да стане по много по-убедителен начин", каза шефът на Алпин Отмар Шафнауер.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК