Лидерът в генералното класиране при пилотите Люис Хамилтън може да стане световен шампион във Формула 1 след Гран при на Мексико. Британският пилот на Мерцедес ще стартира трети след пилотите на Ред Бул Даниел Рикардо и Макс Верстапен, а основният му конкурент за титлата Себастиан Фетел с Ферари е четвърти на стартовата решетка.

Хамилтън има аванс от 70 точки на върха при оставащи три кръга до края на сезона, което означава, че максимумът точки, който може да се спечелят до края на сезона е 75. Така британецът трябва да спечели само пет точки в оставащите три кръга, за да стане шампион.

Ако Фетел спечели в Мексико, на Хамилтън ще му бъде достатъчно да вземе само шест точки, или иначе казано – да финишира сред първите седем. Ако германецът завърши на втора или по-ниска позиция, британецът и на теория ще стане шампион. На същата писта „Ерманос Родригес" преди година Хамилтън ликува с четвъртата си световна титла.

В същото време „сребърните стрели“ от Мерцедес водят в класирането при конструкторите с 66 точки пред Ферари и са му необходими само 20 точки, за да спечелят шампионската титла за пети пореден път.

ВСИЧКО ЗА СЕЗОН 2018 НА ФОРМУЛА 1