Пламен Камбуров ще се опита да защити короните си в шампионата на затворен маршрут у нас от 2015 и 2016 година, като второто предизвикателство по пътя му през настоящия сезон е надпреварата в Хасково. Пилотът бе притеснен от броя заявки в класа, в който се състезава, като призна, че и неговото участие не е било съвсем сигурно доскоро.

„Не направихме представяне на отбора, както и на нашите амбиция, желания и програма за сезона, защото в понеделник видяхме, че в заявките за писта „Хасково” имаше много малко участници в група „Макси”. Поради това и моето участие бе под съмнение, тъй като според мен трябва да има някаква причина за това. Смятам и че липсата на конкуренция води по спад на общото ниво, включително моето”, обясни Камбуров.

Той кара само в първата тренировка на писта „Хасково”, в която времето не бе достатъчно, а и получи технически проблем. В крайна сметка ще стартира от четвърта позиция. Автомобилът му Mitsubishi Lancer Evo IX пък вече е подготвен за старта.

„Организаторите обединиха сериите „Макси” и „Туринг”. При това положение задължително трябваше да дам добро време, защото другите автомобили са доста по-слаби и в надпреварата се получава застигане, при което е възможно да се стигне до нежелана ситуация. Отделни пилоти не очакват по-бързи състезатели да ги настигнат така. Поради това дадох газ в първата и втората обиколка и счупих трансмисията на колата. Така се получава, когато гумите не са загрели достатъчно, както и останалите компоненти. Но аз нямах друг избор, тъй като в противен случай времето ми нямаше да е конкурентно и реално”, коментира състезателят на "Автотранс Рейсинг Тийм".