Кейси Стоунър с Хонда продължи да доминира в уикенда за Гран При на Индианаполис, 12 кръг от световния шампионат по мотоциклетизъм (Moto GP), след като записа най-бързата обиколка в квалификацията за място.

Водачът във временното класиране, който бе най-бърз в две от трите свободни тренировки преди квалификацията, се представи отлично и завъртя трасето за 1:38.859 минути, което бе с 0,523 секунди по-добро като резултат от втория в подреждането Бен Спийс с Ямаха. За Стоунър това е 29-и полпозишън в кариерата му.

Последен от първа редица днес ще потегли Хорхе Лоренсо с втората Ямаха. Дани Педроса и Андреа Довициозо с Хонда са четвърти и пети, а Колин Едуардс (Ямаха), Марко Симончели (Хонда), Ники Хейдън (Дукати), Алваро Баутиста (Сузуки) и Ектор Барбера (Дукати) допълват местата в Топ 10.

Валентино Роси с Дукати е едва 14-и, след като падна във втори завой в началото на сесията. Той смени своя мотор, но това бе максимумът, който успя да постигне.

Състезанието е от 21:00 часа българско време тази вечер и ще бъде предавано директно по Филм+ за абонатите на "Булсатком".