Австралиецът Кейси Стоунър спечели полпозишън за Гран При на Германия в Мото GP, след като квалификацията беше доста оспорвана и в края името на лидера се сменяше почти всяка минута.
 
Германецът Щефан Брадъл изглежда щеше да спечели първия си полпозишън пред домашна публика, след като оглави подреждането, а останалите пилоти на пистата трябваше да се борят с 20-минутния порой.
 
След края на дъжда другиге състезатели започнаха да подобряват времената си. Ники Хейдън от Дукати излезе начело 7 минути преди края, но веднага след това беше задминат от Брадъл, който пък отстъпи на Бен Спийс, а след това и Кал Кръчлоу застана начело.
 
В последните си обиколки Кръчлоу, Дани Педроса и Спийс последователно заемаха първата позиция, но Стоунър успя да запише по-добър резултат и зае полпозишъна с време 1:31,796 минути.
 
Спийс зае второто място, а Педроса ще стартира трети. Кръчлоу, Лоренцо и Брадъл завършват първата шестица. Ники Хейдън е седми, а Топ 10 се допълва от Андреа Довициозо, Валентино Роси и Алекс Еспергаро.