Световният шампион във Формула 1 за 2008 година Люис Хамилтън се сбогува с вече бившия си тим Макларън. След тържеството по изпращането му, което той описа като “топло и приятелско”, последва обяснението му защо реши да напусне тима в който попадна на 13 години и как вижда бъдещето си.

Както е известно от 2013 година той ще кара болида на Мерцедес, където заменя Михаел Шумахер.

"Това беше най-трудното решение, което някога съм взимал. То е част от желанието ми да израсна като пилот и човек. Това е като момчето, което един ден напуска родния си дом", коментира Хамилтън.

"Времето в Макларън беше фантастично. Когато дойдох във Формула 1 през 2007, не осъзнавах много неща, които сега разбирам. Рон Денис тогава ми каза: “Не се учудвай, ако си с 0.5 сек по-бавен от Фернандо Алонсо”. И аз просто се усмихвах, защото знаех, че случаят няма да е такъв. Но дори така, тази година беше трудна по много причини. Следващата, 2008, в резултат на тежка работа от всички вас, спечелихме шампионата. Благодаря ви. Бяхте брилянтни и продължавате да сте такива. Привързан съм към този отбор, обичам го и затова винаги съм чувствал Макларън като дом", продължи Хамилтън.

И в края на изказването си той за пореден път засвидетелства любовта си към “сребърните стрели”.

"Този отбор остава част от мен. Може би някой ден ще се върна...ако ме вземат обратно", завърши Хамилтън.