Пилотът на Мерцедес и победител от Гран при на Китай Люис Хамилтън за пореден път изтъкна, че тази година ще води сериозна битка с германеца Себастиан Фетел от Ферари за световната титла във Формула 1.

„Себастиан е в най-добрата си форма. Той е неописуемо силен на пистата. Ферари също са толкова добри, както от години не са били. Това е, което пилотите с гореща кръв си пожелаваме – най-добрите да се състезават на пистата. Един четирикратен световен шампион е в абсолютна топ форма. Мисля, че ще остане напрегнато до самия край”, прогнозира британецът за този сезон в най-престижната моторна надпревара.

„Надявам се просто така да продължат нещата, а именно най-добрите пилоти да се състезават едни срещу други на пистата без каквито и да е било технически проблеми”, продължава Хамилтън с респект към Фетел.

„Мисля, че това няма да се промени. Ясно е, че когато стане напечено , някой може би ще каже, че това или онова не е било честно спрямо другия. Респектът и учудването за това какво е постигнал другия до този момент и как кара той, това винаги ще си остане непроменено”, завърши пилотът на „сребърните стрели”.

ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ ЗА СЕЗОН 2017 НА ФОРМУЛА 1 - ТУК

БЛИЦ СПОРТ представя: Отборите и пилотите във Формула 1 - ТУК