Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън призна, че следващата му цел е да подобри постижението на своя кумир Айртон Сена. Британецът спечели този сезон втората си титла, докато легендарният бразилец има 3.

"Винаги съм се стремял да бъда по-добър от Сена. Сега моята цел е да спечеля трета световна титла, след като втората вече е факт. Не са много тези, които са имали шанс да триумфират. Когато обаче получа такава възможност, правя всичко възможно, за да съм готов да се възползвам от нея.

Втората ми световната титла е много особена и важна за мен. Една купа е добре, но втора... още по-добре. Купата през този сезон е много по-значима от първата, защото годината бе трудна. Имах много проблеми по време на сезона. Доволен съм обаче, че вземах правилните решения, които ми позволиха сега да съм отново световен шампион. Атакувах на предела на възможностите си, рискувах много и триумфирах.

Отборът ни стана първи и планираме същото и през следващия сезон. Вярвам в момчетата, които постоянно правят най-доброто за мен. Не планираме да влезем в новия сезон като шампиони. Всичко започва от нулата и трябва да се покажем в по-добра светлина", коментира Хамилтън.