Британският пилот на Мерцедес Люис Хамилтън призна, че амбицията му е да се превърне в легенда в най-бързия спорт. Световният шампион от 2008 година е убеден, че в новия тим има всички предпоставки да развие стремглаво кариерата си.

“Имам огромен глад за победи. В момента съм далеч от определението “велик пилот”, а искам един ден хората да говорят за мен по този начин. Мерцедес има само 1 победа в последните 3 години, но сега е времето това да се промени. Искам да наложа такава доминация, каквато Михаел Шумахер наложи с Ферари. Нямам неговите титли и желанието ми е да го променя”, коментира британецът, който в предишните 13 години работи в Макларън.

”Мерцедес е ново предизвикателство за мен. Чувствам се щастлив тук. Отборът е така организиран, че имам всички предпоставки да разперя криле и да започна да печеля. Искам още този сезон да стана шампион. Ако не го направя – няма да е провал. Не правя трагедии от неуспехите. Но планът ми е в следващите три години да спечеля възможно най-много световни титли. Една ще е супер, повече ще е още по-добре”, продължи Хамилтън.

“В момента всички говорят, че Михаел Шумахер е велик. Същото говорят и за Фетел, а искам и моето име да се споменава по този начин. На 28 години съм и осъзнавам, че сега е моментът да го направя”, завърши Хамилтън.