През последния ден от тестовете в Барселона вчера Люис Хамилтън беше най-бърз. Пилотът на Мерцедес записа 1:23.282 мин. на мократа писта "Каталуня". Някои от топ пилотите заявиха, че би било грешно да отписват Люис Хамилтън от битката за титлата. Сезон 2013 година започва на 17 март с Гран при на Австралия.

"Не казвам, че е невъзможно, просто хората ни хвалят прекалено много в момента. Фетел и Фернандо казваха, че аз може би ще се състезавам за световната титла, но наистина в момента това не ми изглежда реално. Разбира се, това ни е целта, но не трябва да забравяме, че колата изоставаше с цяла секунда, понякога и с две миналата година, и трябва да наваксаме. Да се надяваме до края на годината да успеем - към това се стремим. Но още сме в самото начало", заявява пилотът.

"Болидът ни е в процес на работа. Имаме какво още да добавим и все още разработваме части - някои неща са по-добри от очакваното, други не са. Притискателната сила не е голяма, но правим подобрения. Колата не е достатъчно бърза, за да е най-отпред, но и със сигурност не е бавна. Няма причина да не успеем. Понякога хората губят посока и е важно да има екип, който да връщат влака на релсите, когато излезе. Ние имаме страхотен екип от хора, които правят това и сега се движим в правилната посока", завърши Люис Хамилтън./БЛИЦ