Седемкратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън даде знак, че вероятно може да се случи голяма бомба във Формула 1. Той намекна за това по време на интервю за профила в „Тик Ток“ на най-популярните автомобилни състезания преди днешното Гран При на Маями.

„Ако трябва да направя списък с имената на хора, с които искам да работя, Ейдриън Нюи със сигурност ще бъде на върха“, започна Хамилтън.

Пилотът на Мерцедес беше призован да даде по-конкретен отговор дали има шанс да се събере с легендарния инженер във Ферари през следващия сезон.

WINBET – завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

„Наистина не знам! Ще видим“, отвърна британецът и направи загадъчна усмивка.

Именно тази реакция беше приета от феновете, медиите и специалистите като сигнал, че 65-годишният Нюи може да започне работа за „черните кончета“, за които от следващия сезон ще кара и Хамилтън.

Ейдриън Нюи обяви, че ще напусне работата си в Ред Бул, където е от 2006 г. и превърна „червените бикове“ в доминатор във Формула 1. Британецът е известен като изключителен майстор, правещ отборите си в шампиони. Той първо прави това с Уилямс в края на 80-те и началото на 90-те години, а след това и с Макларън. Уилямс вече разкри, че ще опита да си върне Нюи след 28-годишна раздяла.