Люис Хамилтън направи признание пред своите 5.6 милиона последователите в "Туитър". Шесткратният световен шампион във Формула 1 разкри с пост в социалната мрежа, че взаимоотношенията с баща му Антъни са преминали през тежък етап заради желанието му да стане най-великият в спорта.

В момента пилотът на Мерцедес работи усилено за възстановяването на връзката с баща си, тъй като "семейството е най-важното нещо на този свят".

Татко Хамилтън бе мениджър на Люис при стартирането на кариерата му във Формула 1 през 2007 г. Три години по-късно пилотът спира да работи с баща си, а това предизвиква триене помежду им и дълго време двамата не си говорят.

Winbet - победата е емоция! (18+)

"Връзката с баща ми не е от най-лесните. В преследването на успеха, ние бяхме толкова вглъбени, че загубихме представа за това, което е най-важното - нашата връзка. Последните две години започнахме да ставаме по-близки, и през зимната ваканция го поканих да ме посети, за да прекараме време заедно, само двамата.

Не сме правили това преди, затова прекарването на пълноценно време с него ми донесе много щастие. Не можеш да избираш семейството си, но можеш да направиш така че да се разбирате, без значение от различията. Те ще бъдат до теб, когато нямаш нищо", пише Люис Хамилтън в поста си.