Двукратният световен шампион Люис Хамилтън изкара интересна информация относно новия болид на шампионите от Мерцедес. Вчера британецът направи първи тестови километри в новия W06, с който той и германският тим ще защитават титлите си от миналата година.
Според Хамилтън новата кола практически е лека еволюция на миналогодишната. Люис дори призна, че не се е наложило да му правят нова седалка, което е задължителна процедура преди всеки нов сезон.

„След първите километри на пистата веднага може да се усети, че новата кола се чувства точно като старата. Дори в момента ползвам старата си седалка от миналата година. Воланът също е старият и чувството при управлението не се е променило“, призна Хамилтън.

„Единствената разлика, която усетих вчера, е малко по-високото ниво на аеродинамично притискане. Всичко останало е същото. Това е добре и веднага се отрази на издръжливостта ни и както видяхте, никой не успя да се доближи до обиколките, които с Розберг направихме в първите два дни. Доказахме, че разполагаме със скорост, и за новия сезон трябва само да продължим да се развиваме в същата насока, без излишни рискове, завърши британецът.