Пилотът на Мерцедес Люис Хамилтън благодари на родните фенове, които изпълниха до краен предел трибуните и зелените площи на пистата "Силвърстоун", за да видят своя любимец. Трикратният световен шампион успя да ги зарадва, печелейки полпозишъна за старта утре в Гран При на Великобритания (от 15:00 часа). Освен това Хамилтън каза, че няма проблеми със своя съотборник Нико Розберг след удара им в Австрия.

"Преди всичко искам да кажа, че съм много благодарен на феновете, които бяха днес на "Силвърстоун". Те са тук още от четвъртък и не спряха да ме подкрепят. Щастлив съм, че ги зарадвах", каза Хамилтън след спечелването на полпозишън пред родна публика.

"Направих една фантастично бърза обиколка, но съдиите я анулираха. Стъпих високо през бордюра и при излизането това дръпна прекалено много болида навън. Минах с четирите гуми извън линията и това доведе до решението на Чарли Уайтинг. Знаех, че нямам повече възможност да се поправя. Последната ми обиколка не беше най-чистата. Отворих малко повече трети завой, но след това намерих най-доброто темпо и завърших без грешка. Важното е, че беше достатъчно да спечеля полпозишъна днес", продължи британецът.
 
"Нямам проблеми с Розберг след удара в Австрия. Ще се опитам да не се стига до подобни ситуации, защото целта ми е да съм лидер в класирането още след състезанието на родна земя", добави Хамилтън.

КЛАСИРАНЕ, ПРОГРАМА И ОЩЕ ИНФОРМАЦИЯ ЗА ФОРМУЛА 1