Световният шампион във Формула 1 за миналия сезон и пилот на Мерцедес Люис Хамилтън очаква по-сериозна конкуренция през тази година. Въпреки това британецът вярва, че е разполага с най-добрия болид в кариерата си.

"Тестовете бяха невероятни. Това е най-добрата, която съм имал в кариерата ми досега. По-силна е от миналогодишната както по отношение на представянето, така и на надеждността. Трябва да се гордеем с постигнатото през зимата", заяви Хамилтън.

„Знам, че имам още какво да покажа, но и че тази година конкуренцията ще е по-сила от миналата. Освен това промяната в правилника за радиото ще има сериозно отражение. Вече инженерите няма да мога да ни подсказват и да ни напомнят разни неща. Това ще се отрази на представянето по време на състезанията. Това се отнася и за стратегията. Няма да е никак лесно, но пък ще очакваме вълнуващи състезания. Нямам търпение новият сезон да започне”, допълни трикратният световен шампион преди първия старт за сезона на 20 март за Гран при на Австралия край Мелбърн.